Дәрігер COVID-19-бен ауырған кезде жеуге болмайтын азық-түліктерді атады

5344

Коронавируспен ауыратын науқастар тұзды тағамның мөлшерін қысқартып, алкогольді сусындарды аз ішуі керек.

Бұл туралы Sputnik радиосына ресейлік терапевт Филипп Кузьменко айтты.

— Тұздалған балықты, тұздалған қиярды және т.б. көп мөлшерде жеуге болмайды. Оның орнына көбірек су ішу керек. Сондай-ақ,  ең бастысы, алкогольді тұтынуды шектеу керек, өйткені ол бірінші кезекте ағзадағы ылғалдың төмендеуіне ықпал етеді, —деп атап өтті Кузьменко.

Дәрігер сонымен қатар, ағзадағы ылғалдың төмендеуінен басқа, тұзды тағам қанды қоюладаты, бұл коронавирусқа зиянды дейді.

Көптеген дәрумендер мен минералдар бар тағамдар коронавирустық инфекцияға қарсы тұруға көмектеседі. Треска балығының бауыры, жұмыртқаның сарысы, балық және май D дәруменіне бай. Жаңғақтар мен күнбағыс майындағы Е дәрумені адам ағзасын коронавирустан қорғауда тиімді деп танылды.

Дәрігерлер С витаминінің маңыздылығын еске салады және тамаққа итмұрын, теңіз шырғанақ, Қарақат, қырыққабат, цитрус жемістері, тәтті бұрышты қосуға кеңес береді. Сиыр еті немесе тауық еті, сондай-ақ ірімшік пен жаңғақтар пайдалы —олардың құрамында мырыш бар, ол селенмен бірге иммундық реакцияның маңызды компоненттері болып табылады. Селен сүзбеде де кездеседі.